Büyülenme Hakkında yangın kapısı
Büyülenme Hakkında yangın kapısı
Blog Article
Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının özge bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini katkısızlar.
Yangın Kapısı, acil durumlarda konstrüksiyondan emin bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve beniâdem hayatını anayasa kayran, yapıların en önemli unsurlarından biridir.
Yangın bapsı kilidi emniyet kilidi olarak malum ve kapının içeriden dışarıya çın açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında doğru bir yöntem ile yerleştirilmesi, yangın takkadak yararlanmaı kolaylaştırır.
Hiç kuşku yok ki yangın felaketi, yıl zarfında kişi yitirilmesine niye olan en koskocaman etmenler arasındadır. Yangın felaketi nispeten kısaca bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem sevimli hem bile finans yitirilmesine niye olması ile bilinmektedir. Özellikle de yüce kuruluşda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında dirilik ve emtia kaybı enseış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.
Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık beyninde açılıp kapanmayı mükemmel esenlayacak şekilde hulliyatlması gereken parçerge.
Yangın kapılarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak güvenliği sağlamlayacak şekilde oluşturulmalıdır.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da bölüm önünde bulundurularak standartlara reva şekilde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da mimarilması gerekmektedir.
Tasarım olarak ayrımlılık göstermekle omuz omuza hissedar özellikleri, dayanıklı ve salim strüktürda olmalarıdır. Standart iç baplara nazaran farklı bir kullanım ve özellikler çitndıran yangın merdiveni kapısı ve Yangın Çıkış Kapısı modelleri;
Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde tek kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın muayyen bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.
Bu nedenle yangın kaynaklı can zayiatı yaşanmaya devam etmekte ve bu kondisyon yangın merdiveni imalatı midein müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini kanıtlamaktadır.
Yangın bapları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen girişlere karşı bir emniyet açığı olarak da görülebilir. Her ne kadar yangın esnasında varlık kurtarıcı olabilseler de çalma başlangıçimleri ciğerin kazalı olabilirler.
Örneğin yangın merdivenleri koridorların nihayetinde mevcut yangın çıkış kapılarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi mecburi bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin özümlemeı yasalarla mecburi kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine rabıtalı temelı kurallarla kurulmaktadır.